Boerderij

img0036

Staluitbreiding

We gaan de ligboxenstal uitbreiden.

De huidige stal uit 1973 is een 1x1 stal met 60 ligboxen. In 2008 hebben we de melkstal al vergroot tot een 2x8 visgraat. En nu wordt de stal zelf uitgebreid. De stal wordt bijna verdubbeld tot bijna 120 ligboxen.

Niet alleen het aantal ligboxen, maar ook de mestopslag wordt flink uitgebreid. Het nieuwe gedeelte wordt volledig onderkelderd zodat er bijna 1.000 m3 opslag bijkomt. Daarbij wordt het oude gedeelte gekoppeld aan de nieuwe put zodat de mest ook in het oude gedeelte gemixt kan worden.

img0068

Wat gaan we doen?

Eigenlijk is de de uitbreiding heel simpel: we gaan gewoon 35 meter achter aan de stal bijbouwen..

Klinkt eenvoudiger dan het is. Om te beginnen staat er nog een zaagselhok en een kunstmestsilo achter de stal. Die moeten dus weg. Verder ligt de huidige maissilo te dicht bij de nieuwe stal. Die moet dus versmald worden. En tot slot is er nog een betonplaat die opgeruimd moet worden.

img0091

De indeling van de stal blijft het zelfde, dus een 1x1 stal met een rij ligboxen aan iedere kant van de voergang. Dat betekent wel dat het een hele lange stal wordt. Verder wordt het nieuwe gedeelte wat breder en hoger, en komen er open zijwanden in met windbreekgaas. Dit alles om het klimaat in de stal te verbeteren.

Meer info

In de komende weken zullen we meer info over de verbouwing op de website plaatsen. Natuurlijk horen daar ook veel foto's bij..

Klik hier voor een verslag van de verbouwing.