Boerderij

Foto 1

Melkstalverbouwing

We gaan de melkstal verbouwen. De huidige 2x4 visgraat melkstal wordt uitgebreid tot een 2x8. Dat doen we niet zozeer voor uitbreiding van de veestapel, maar vooral om de melktijd per dag te verminderen.

Hoewel de verbouwing op zich niet spectaculair is, wordt het toch een behoorlijke klus. Dat komt vooral omdat er ook tijdens de verbouwing nog dagelijks in de huidige melkstal gemolken moeten worden. En koeien zijn nogal eigenwijs. Als ze iets vreemds zien, worden ze erg lastig. Ze willen soms niet meer voor- of achteruit.

Dus naast de drukte van de verbouwing zelf, zal het melken voorlopig waarschijnlijk meer tijd kosten dan voorheen. Maar als het goed is wordt dat na de verbouwing ruimschoots gecompenseerd. We zullen zien...

Foto 2

Wat gaan we doen?

De huidige ligboxenstal staat ongeveer 6 meter achter de oude varkensschuur. Bij de verbouwing wordt de nieuwe voorgevel van de ligboxenstal op de achtergevel van de varkensschuur gebouwd.

De open ruimte tussen beide schuren wordt daarmee grotendeels overkapt. Daaronder kan dan het nieuwe gedeelte van de melkstal gebouwd worden.

Meer info

In de komende weken zullen we meer info over de verbouwing op de website plaatsen.

Daarnaast zullen we de voortgang van de verbouwing bijhouden, waarbij veel foto's worden geplaatst om een indruk te krijgen wat we aan het doen zijn.

Klik hier voor een verslag van de verbouwing.